Activiteiten van stichting Fryslan58

Graag willen wij meer bekendheid geven aan de verschillende activiteiten die st. Fryslan58 uit Broeksterwoude doet. Regelmatig zullen we hierover berichten plaatsen.

Sinds 2013 is de stichting Fryslan58 actief met verzamelen van essentiële huisraad en kleding. De verzamelde goederen worden tegen een kleine vergoeding beschikbaar gesteld aan mensen die (tijdelijk) in financiële problemen zijn geraakt en op deze manier geholpen worden een nieuwe start mogelijk te maken. Op de website van fryslan58 kunnen maatschappelijke organisaties een aanvraag doen voor hun cliënten.

Op de locatie de Woudhof aan de Willemstrjitte 27 in Damwoude worden de goederen binnengebracht, gesorteerd en waar mogelijk hersteld of teruggebracht tot grondstoffen, die weer ter beschikking komen van de industrie.

Stichting Fryslân58 werkt met vrijwilligers en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Momenteel ontwikkelen we de arbeidsmatige dagbesteding en zijn daarvoor met diverse partijen in gesprek. Iedere dinsdag is er een groep van 6 jongeren en hun begeleider van de ZMLK school “de Wingerd” in Damwoude in de opslag actief in het kader van ‘begeleide stage’.

De kleding die we binnen krijgen wordt gesorteerd en verkocht in de kringloopwinkel Second Chance in Damwoude. Kleding die niet bruikbaar is wordt verkocht aan de textielverwerkingsindustrie. Daar wordt het weer gebruikt om te dienen als grondstof. De verkoop van kleding maakt het mogelijk dat stichting Fryslân58 haar werk kan blijven doen en mensen kan helpen die een steuntje in de rug verdienen.

Wil je ons helpen om anderen te helpen, schenk dan je bruikbare kleding en overtollige goederen mits ze goed en bruikbaar zijn aan stichting Fryslan 58. Voor meer info staan we je graag te woord, loop gerust eens binnen in de kringloopwinkel van Damwoude aan de Moarrewei 13 ( tegenover de brandweerkazerne).

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord